top of page
lajirikkautta sienikoriin pienempi teksti.jpg

Tuleeko metsästä kerättyä vain kantarellit ja suppilovahverot?

Sitten tämä kurssi on juuri sinulle! Kolmessa videojaksossa käymme perusteellisesti läpi kuuden sienilajin tuntemuksen sekä niiden näköislajit. Opettelemme ymmärtämään sienikirjojen käsitteitä ja saat myös valmiita säilöntä- ja ruokareseptejä. 

Kurssin aikataulu:

 

1. jakso: julkaistaan 1.9.2023. Jaksossa opitaan lukemaan sienikirjaa, peruskäsitteitä sekä sienten käsittelyä.

2. jakso: julkaistaan 15.9.2023. Opitaan kolme sienilajia ja erottamaan ne näköislajeistaan. 

3. jakso: julkaistaan 29.9.2023. Opitaan kolme uutta sienilajia ja erottamaan ne näköislajeistaan.

 

Voit katsoa jaksot kun sinulle parhaiten sopii. Kussakin jaksossa on myös juuri näille sienille sopivia ruoka- ja säilöntäreseptejä!  Saat lajituntemuksesta sekä resepteistä valmiin kuvallisen PDF- tiedoston, josta on helppo tarkistaa esimerkiksi sienen tuntomerkkejä vaikka sieniretkellä. Voit siis keskittyä kurssilla oppimiseen muistiinpanojen tekemisen sijasta.

Screenshot 2023-03-31 at 13.04.41.png

Holistan Villiyrttien Perusteet   - verkkokurssi

Etenemme kevään kanssa samaa tahtia villiyrttien saloihin! 

 

Seuraamme kymmenen tavallisen villiyrttikasvin kasvukautta. Käymme perusteellisesti läpi keräämisen perusteet, kasvien tuntemuksen, käsittelyn ja käytön. Saat mukaasi myös paljon valmiita reseptejä!

 

Kurssi koostuu seitsemästä videojaksosta, jotka julkaistaan ajankohtaisina satokauden edetessä. Kunkin jakson julkaisun jälkeen ne pysyvät sinulla käytössäsi vuoden ajan, joten voit opiskella omaan tahtiin. Teorian tiivistelmä on ladattavissa myös PDF-tiedostona, jotta voit helposti palata faktoihin milloin vain vaikka pientareilla kyykistellessä. Voit siis keskittyä opetukseen muistiinpanojen tekemisen sijasta.

 

Kurssille avataan myös oma keskustelukanava, jossa voi halutessaan jakaa kasvihavaintoja kurssiporukalle tai mieltä askarruttavia kysymyksiä kurssin ohjaajalle. 

Kirjautumisen jälkeen ensimmäinen jakso keräämisen perusasioista on katsottavissa. Toinen jakso, jossa syvennytään kasveihin, julkaistaan katsottavaksi 5.5.2023!

bottom of page