top of page

Holistan näkökulma on kokonaisvaltainen.

Ihminen ei voi keksiä täydellistä järjestelmää. Kun kumarretaan jollekin, pyllistetään toisaalle. Tämä asia vaivasi meitä lähes kaikessa mitä teimme. Vaikka antaisimme kaikkemme tehdäksemme asiat mahdollisimman hyvin, aina törmätään johonkin kestämättömään ongelmaan, kun yritetään palvella vain ihmisen rakentamia järjestelmiä. Ratkaisu löytyi lähempää kun arvasimmekaan. Luonnosta. 

Luonnossa mikään ei ole täydellistä, mutta hakee tasapainoa niin kauan kun elämää on. Luonto ei ole paikka mihin mennään vaan se on kaikkialla ja meissä kaikissa. Kun katsomme asioita kokonaisvaltaisesti eli holistisesti, huomaamme, että luonnon tapoja noudattaen enempiä selittelyjä  ja turhaa haihattelua ei luonnollisestikaan tarvita.

 

Ihminenhän kuuluisi osaksi luontoa, eikä siitä irralleen. Ei siis ihme, että lähes millä tahansa luontoon liittyvällä tekemisellä on niin monitasoisia hyviä terveysvaikutuksia. Sehän on vain - no, luonnollista. Kun valitsee luonnollisen vaihtoehdon, on sillä yleensä hyviä vaikutuksia myös ympärillemme. Uskomme, että esimerkiksi luonnosta saatava ruoka on meitä varten. Sen kerääminen on ihmiselle lajityypillistä toimintaa, joka palkitsee myös mielen tasolla. Me haluamme jakaa tietoa siitä, miten elämäsi voi olla monella osa alueella ainakin vähän luonnollisempaa, vähän omavaraisempaa ja vähän holistisempaa. 

bottom of page